KOLIKO PUTA DA PONOVIM Vučić: NIKADA neću priznati Kosovo, nisam za Kosovo u UN

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2023, 21:57

"KOLIKO PUTA DA PONOVIM" Vučić: NIKADA neću priznati Kosovo, nisam za Kosovo u UN

Nisam za Kosovo u Ujedinjenim nacijama i nikada neću priznati nezavisno Kosovo i nikada neću uraditi ništa u njihovu korist, rekao je danas na sednici Skupštine Srbije predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je šef poslanika Narodne stranke Miroslav Aleksić izgovorio najstrašnije neistine, i upitao koliko puta treba da ponovi da bi prestali da izmišljaju, da nikada neće priznati Kosovo i da nije za članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Vučić je dodao da su poslanici NS izašli iz sale, jer beže od istine o „lopovluku“.

- Zamislite, imaš šolju na kojoj je vuk, i to je dokaz da si sa Ulemekom. Da li je moguće da ste to rekli? Odakle ste se setili toga, kao da je u moje vreme ubijen premijer Đinđić - konstatovao je Vučić.

Na pitanje zašto su predstavnici Srpske liste na balkonu, odgovorio je "zato što predstavljaju narod sa KiM, čije su poverenje dobili, za razliku od nekih drugih koji nisu dobili ni tri glasa".

- Tu sedi Milan Radoičić, koji je bio optužen, a optužila ga albanska vlast, pa i oni povukli optužbu, ali je i to bilo dovoljno da tog čoveka proglasi ubicom, jer im se tako sviđa - rekao je Vučić.

Besmislice su, istakao je, i da on ne sme eksplicitno da kaže da nije za Kosovo u UN.

- Da ponovim, jer nekim ljudima ne vredi govoriti toliko puta: nisam za Kosovo u UN i nikada neću priznati nezavisno Kosovo i nikada neću uraditi ništa u njihovu korist. Gde je kraj tih laži - rekao je Vučić.

Dodao je i da on polazi od sebe, kada priča o ucenama.

- Velika Srbija sa velikim liderom u regionu? Mi smo u ovom trenutku ekonomski lider na Zapadnom Balkanu, a delili smo četvrto i peto mesto, od pet plus jedan u regionu. Ja se nikada nisam hvalio odličnim odnosima sa liderima, a neki su me i odlikovali - rekao je Vučić.

Istakao je i da je laž da je član Srpske liste Slavko Simić dao kvorum za osnivanje KBS.

- Kako vas nije stid da izmišljate, da stavite beleg tom čoveku. Niko iz SL nije bio na toj sednici. Što ste to uradili - rekao je Vučić.

Što se tiče otpriznavanja, rekao je da su sva obezbeđena u vreme njegove vlasti, i da te države sigurno nisu čekale sedam godina da se sete odluke Međunarodnog suda pravde.

Izneo je podatke o školskom uspehu Aleksića, ali i da je sa tastom, Ljubišom Kneževićem, formirao Fond za unapređenje resursa građana, preko kojeg su, kaže, izvlačili državni novac, kada je tast počeo da radi u NSZ.

Odbacio je i kritike na račun kineskne investicije u Boru, pitajući da li žele da unište to ulaganje, a naveo je i da je laž da je imao bilo kakve veze sa Bilom Klintonom, kojeg je, kaže, sreo samo dva puta u životu.

- Sve se svodi na Vučića, a ne na KiM. Sve su to izmišljotine - rekao je Vučić.

On je najavio i povećanje subvencija za mleko srpskim poljoprivrednicima, i da se traži način da se da se to izvede, kako bi se povećao broj grla.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Neću razumeti divljaštvo koje se danas desilo, Srbija je predstavljena u najgorem svetlu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Feb.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da neće razumeti "divljaštvo" koje se desilo danas na sednici skupštine i da je Srbija "opet" predstavljena u najgorem svetlu, najviše u Prištini.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.