KFOR: TESTIRALI SMO SLOBODU KRETANJA

Izvor: Kurir, 18.Okt.2011, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR: TESTIRALI SMO SLOBODU KRETANJA

PRIŠTINA - Portparol Kfora Uve Movicki nije mogao ni da potvrdi, ni da demantuje informaciju da su međunarodne snage pomerile za sredu rok za uklanjanje barikada na severu Kosova.

Movicki je rekao samo sa je Kfor pre podne uputio dva konvoja na sever Kosova kako bi snabdeo svoje trupe i "testirao slobodu kretanja".

"Kfor je jutros oko 10 časova uputio dva konvoja na sever Kosova kako bi snabdeo svoje trupe. Komandant Kfora Erhard Drevs je imao za cilj da testira slobodu kretanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u saglasnosti sa zahtevom da se barikade uklone", izjavio je Movicki.

On je istakao da će "u skladu sa rezultatima današnjih pokušaja prelaska konvoja na sever Kosova Kfor doneti odluku o svojim daljim koracima".

Movicki je podsetio da je zadatak Kfora da osigura bezbednost na Kosovu i slobodu kretanja svih građana u svim delovima Kosova, pa tako i za međunarodne organizacije.

"To će Kfor i nadalje činiti na odmeren i neutralan način u skladu sa mandatom UN", poručio je portparol .

Movicki nije želeo da komentariše dogovor postignut između predstavnika Kfora i lokalne samouprave na barikadi u selu Jagnjenice, kod Zupča.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.