KFOR NAPAO SRBE NA KOSOVU I METOHIJI: Ima povređenih - lete šok bombe, čuju se pucnji

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2023, 17:09

KFOR NAPAO SRBE NA KOSOVU I METOHIJI: Ima povređenih - lete šok bombe, čuju se pucnji

Srbi koji se nalaze u Zvečanu su napadnuti, a ima povređenih.

Reporter Novosti javlja da lete šok bombe na sve strane i da čuje se pucnjava, a napad je izvršio KFOR.

Nakon što između 200 i 300 Srba nije ispunilo ultimatum Kfora da se udalje od vozila kosovske policije koja su bila okružena srpskim narodom, Kfor je silom krenuo na demonstrante, koristeći pendreke, šok bombe i suzavac.

Zapaljen je i jedan privatan automobil.

Blindirana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vozila tzv. kosovske policije su se pomerila, a Albanci stoje pored opštine i zasad se ne mešaju u sukob.

Kfor je u međuvremenu preko razglasa pozvao Srbe da se raziđu.

Samo nekoliko minuta pre toga, Igor Simić, predstavnik Srpske liste pozvao je građane, kojih je više od hiljadu, okupljene ispred zgrade Opštine u Zvečanu, da mirno sednu na tlo, sa podignutim rukama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.