KBC Gračanica, zasad, stabilno

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2018, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KBC Gračanica, zasad, stabilno

Pored svih nedaća u poslednjih nekoliko dana na Kosovu i Metohiji i velike zabrinutosti stanovništva, u južnoj sprskoj pokrajini Kliničko-bolnički centar Prština sa sedištem u Gračanici funkcioniše bez problema, prenosi RTV Gračanica.

Prema rečima direktora KBC-a, profesora doktora Bratislava Lazića, ova zdravstvena institucija pruža usluge pancijentima i trenutno nema mesta panici.

- Mi funkcionišemo stabilno, ali ta stasbilnost pre svega zavisi od adekvatnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i pravovremenog snabdevanja lekovima, sanitetskim meterijalom, kiseonikom i svim onim što nam je potrebno za rad. Nadamo se da će ove ekonomske mere koje su preduzete, očigledno u cilju rešavanja nekih neekonomskih pitanja, rekao bih političkih pitanja, na kraju biti prekinute i povučene i da će na kraju preovladati glas razuma koji razume potrebe bolesnih ljudi i šta su osnovne životne potrebe - rekao je Lazić.

On je dodao da u KBC Gračanica očekuju da će se u skorijem periodu ovi problemi prevazići, napominjući da ta zdravstvena insitucija ima izvanrednu pomoć nadležnih organa Republike Srbije koji se, kako je naveo, fokusiraju da im obezbede sve što im je potrebno.

- U tom smislu gajimo nadu da ćemo i dalje nastaviti sa našim uspešnim radom. Svi zaposleni u KBC-u su potpuno mobilisani i na raspolaganju. Svi smo na svojim radnim mestima. Što se tiče ljudskih resursa nemamo problema. Jedine probleme koje očekujemo tiču se snabdevanja potrebnim materijalom i lekovima koji su neophodni za rad - rekao je Lazić.

RTV Gračanica podseća da je u prethodna tri dana na ginekološkom odeljenju KBC Gračanica rođeno pet beba, kao i da je na teritoriji opštine Gračanica ove godine u obdaništa upisano 700 mališana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.