KAKO SE USUĐUJETE DA KAŽETE DA SE KOSOVO GRANIČI SA SRBIJOM?! Milošević objasnio kako je počeo rat, Zapad će dugo pamtiti njegove reči (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2023, 18:34

"KAKO SE USUĐUJETE DA KAŽETE DA SE KOSOVO GRANIČI SA SRBIJOM?!" Milošević objasnio kako je počeo rat, Zapad će dugo pamtiti njegove reči (VIDEO)

Bivši predsednik SR Jugoslavije je tokom uvodnog izlaganja ukazao i na činjenicu da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

Tokom uvodne reči Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom, bivši predsednik SRJ govorio je i o počecima rata u bivšoj Jugoslaviji.

- Rat je počeo ubi­stvom oca neve­ste na srp­skoj svadbi, koja je pro­la­zi­la cen­trom Sara­je­va. Rat je počeo prvim ubi­stvima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srba, na raznim mesti­ma u Bosni. Srbi nisu poče­li nika­kav rat i nika­kve suko­be. Tako je bilo i u Hrvat­skoj, pokolj u Boro­vu Selu, pokolj na Pli­tvi­ca­ma. O tome sve posto­je zai­sta isto­rij­ske činje­ni­ce. I naj­ve­ća je besmi­sli­ca optu­ži­va­ti pogre­šnu stra­nu - rekao je Slobodan Milošević.

On je tokom uvodnog izlaganja ukazao i na činjenicu da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

- Ja se onda pitam šta je onda u stva­ri ovde vaš cilj i zašto vi kaže­te, kako se vi usu­đu­je­te da kaže­te da se "gra­ni­či Koso­vo sa Srbi­jom". Koso­vo se ne gra­ni­či sa Srbi­jom, Koso­vo je Srbi­ja, ne gra­ni­či se Hag sa Holan­di­jom - izjavio je Milošević.,

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.