Jug Srbije zvanično posetili činovnici tzv republike Kosovo

Izvor: KMnovine.com, 10.Jul.2020, 09:25

Jug Srbije zvanično posetili činovnici tzv ''republike Kosovo''

Dok u Srbiji traju protesti protiv režima, jug Srbije - zvanično - obilaze ilegalni šiptarski predstavnici kosovskometohijskih separatista i to u svojstvu "državnika" takozvane "republike Kosovo".


   
Predstavnici šiptarskih separatista kao "državnici" u poseti jugu Srbije - 09. jul 2020. godine / Foto: Navodno agencija Anadolija, ali je na njenom sajtu nema.    
>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << />

Pro-američki mediji, kako sa KiM tako i filijalala Sienena (CNN) u Srbiji N1 javljaju o poseti takozvane "ministarke inostranih poslova i dijaspore Kosova" Meliza Haradinaj-Stubla i takozvanog "ministra pravde Kosova" Seljima Seljimija koji su juče, 09. jula, boravili u prvoj zvaničnoj poseti separatističke i ilegalne tzv "vlade Kosova" opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Ovo nije prvi zvanični potez srpskih vlasti kojim se priznaje postojanje ilegalne tvorevine kao nezavisne države. Da podsetimo, početkom maja meseca ove godine donacija šiptarskih separatista opštinama na jugu Srbije po prvi put proknjižena je kroz sistem Narodne banke Srbije kao - "donacija Vlade republike Kosovo"⇗, legalno kao da se radi o nekoj drugoj državi! Na protivljenje nekih opštinskih poslanika predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi, rekao je da se „ne treba sada baviti detaljima. Verovatno i tada po nalogu države, i lokalni poslanik koji se bunio prestao je da se protivi.




Tokom jučerašnje posete, taozvane "ministre" je prvi primio predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi, sa kojim je razgovarano o položaju Albanaca u tri opštine na jugu Srbije i mogućnostima da im se pruži dalja podrška.

Arifi je tom prilikom izjavio da je potrebno učešće predstavnika tri opštine sa juga Srbije na sastancima ilegalne "vlada Kosova" koju čine šiptarski separatisti, i Albanije, "radi sinhronizacije politika, a posebno uključivanje u proces dijaloga, jer bi sporazum postignut između Kosova i Srbije bio nestabilan bez njih".

Seljim Seljimi je rekao da separatisti sa Kosova i Metohije ostaju posvećeno daljoj pomoći i bezrezervnoj saradnji kako bi se "učinilo najbolje za Albance te oblasti" i to "kako sa političkog aspekta, tako i u sferi ekonomije i kulture u cilju poboljšanja i unapređenja položaja Albanaca Preševske doline", kazao je Seljimi.

Stubla je rekla da treba zaustaviti "diskriminatorsko, selektivno i namerno brisanje Albanaca Preševske doline iz civilnih registara, kao zdravstvenu i ljudsku nepažnju službenog Beograda prema Albancima sa tog područja" a, kako je najavljeno, "na najvišem međunarodnom nivou".





Ovu neverovatnu drskost i ne samo bezobrazluk već i zločin, izgovorila je predstavnica šiptarskih separatista koji su u svim registrima izbrisali Srbe i nazvali ih "Kosovarima" dok se srpsko pismo ćirilica uporno zamenjuje hrvatskom latinicom. Pored toga, ni jedan zločin nad Srbima do sada nije kažnjen što doprinosi da se oni masovno i značajno umnožavaju kao otvoreni vid pritiska na Srbe da napuste svoja imanja i zemlju kako bi Kosovo i Metohiji bili konačno etnički monolitni - bez Srba. O povratku preko 250 hiljada proteranih Srba, naravno, nema ni reči ni 20 godina posle okončanja rata u južnoj srskoj pokrajini.

Iznad svega, ovde se projavljuje tipično šiptarsko ekspanzionističko nasilje, u ovom slučaju verbalno a koje uvek prethodi u početku demonstracijama a zatim i otvorenom oružanom agresijom na zemlju domaćina od koje se namerava otimanje teritorije. Na prostoru Srbije sve ovo smo već imali prilike da vidimo na Kosovu i Metohiji proteklih decenija. Ono što posebno iritira jeste da seovakva tema proteže na prostoru koji se agresivno i opsežno albanizuje upravo upisivanjem u registar nepostojećih Albanaca koji na ovom prostoru i ne žive. Otome smo već pisali u tekstu "Šiptarisamo formalni žitelji Medeđe"⇗. Broj lažnih žitelja se meri hiljadama a koriste sve benefite kao i lokalno stanovništvo osim kada su u pitanju Srbi na čiju štetu sve ovo ide.


   
Medveđa    

Za ove upisane a fantomske stanovnike ovih opština, naročito Medveđe u kojima ih ima oko 10% po procenama - jer su bojkotovali popis upravo iz razloga da se ne bi znalo koliko ih je, naročito je svojstveno da obilaze "svoje adrese stanovanja" tokom izbora. Tada baš u ovim mestima najveći broj glasova dobija SNS i Aleksandar Vučić koji sve to omogućavaju. Oni su i na polednjim, nedavno održanim izborima, svom snagom priskočili u pomoć Aleksandru Vučiću kada je trebalo obezbediti izlaznost ali i glasove. O tome možete više da pročitate klikom na ovu vezu ⇗

Sa delegacijom predstavnika šiptarskih separatista sa Kosova i Metohije bio je i, ko drugi nego - američki predstavnik. Izvršni direktor Američke privredne komore na Kosovu i Metohiji, Arian Zeka, kao izgovor za svoje prisustvo naveo je to da su "mnoga preduzeća iz Preševske doline njihovi članovi". Naravno, ovo gotovo da nema veze sa realnim stanjem već više sa upornim američkim nastojanjem da od Srbije otkine što veći deo teritorije i preda ga nacionalnim manjinama. Nismo zaboravili brutalne zločine tokom leta 1999. godine koji su tokom Američke/NATO agresije izvršeni upravo sa ovim istim ciljem. Umesto kazni i procesa pred Sudom, izdajnička vlast u Srbiji im omogućava da nesmetano i drsko, rugajući se žrtvama svojih zločina, sprovode i daljesvoju neprijateljsku politiku prema srpskoj državi i narodu.

Treba ipak naglasiti i to da su ove posete omogućene Briselskim sporazumom koji predviđa redovne i neometane posete "zvaničnika" obe strane. Tim istim sporazumom je učvršćena granica između Kosova i Metohije i ostatka Srbije, izgrađeni su pravi granični prelazi krajem 2012. godine a onda i dovedena šiptarska carina. Tako da i tamo gde su Šiptari mogli samo da sanjaju da će imati bilo kakav uticaj, Aleksandar Vučić je omogućio da preuzmu i vrše svu vlast.

Zanimljivo je i to da mediji koji prenose vest o ovoj poseti, tvrde da su jet preuzeli od agencije "Anadolija" i ilegalne "vlade" šiptarskih separatista sa Kosova i Metohije, međutim, niti je agencija "Anadolija", niti šiptarska separatistička "vlada" objavili bilo šta o ovoj poseti na svom zvaničnom sajtu.

Reč je o tome da su oni mediji koji su na platnom spisku američkih neprijateljskih krugova i same Vlade SAD, dobili saopštenje koje su imali da prenesu bez ikakve ispravke ili izmene zbog čega je i ton cele posete u potpunosti zvaničan, kao da se radi o nekakvoj drugoj državi a ne skupini nekadašnjih terorista i zločinaca a danas mafijaških bosova odgovornih za mnoga brutalna ubistva, šverc narkotika, oružja i ljudi. A to je upravo televizija N1 kojoj se ovih dana sve više verujeu Srbiji!




Zbog toga protesti koji se održavaju u Srbiji moraju da ispune svoj cilj i da sa vlasti svrgnu izdajnički režim koji se zarad ostanka u foteljama neće zaustaviti ne samo na predaji Kosova i Metohije već ni na daljem raspračavanju Srbije sve dok postoji i jedan deo van Beograda koji može da se izda i proda zapadnim moćnicima a tradicionalnim neprijateljima Srbije. Na kraju će predati  i Beograd, spakovati opljačkano što već nije na nekom od privatnih računa u inostranim bankama i napustiti prostor na kome se nekada nalazila Srbija. A to su već i počeli da čine, kao što smo danas pisali o tome u tekstu o lažiranoj smrti Branka, oca ministra unutrašnjih poslova Srbije, Nebojše Stefanovića. Branko je umešan u aferu "Krušik" i učestvovao u ilegalnoj prodaji oružja, zgrnuo bogatstvo a zatim (najverovatnije) napustio zemlju u pokušaju da obezbedi mir proglasivši se mrtvim uz pomoć režima, svog sina ministra i drugih bandita. Čitajte o tome u tekstu: "Branko, otac ministra Nebojše Stefanovića, lažirao sopstvenu smrt!?"

Zaista, kao i svaki put do sada, i ovaj put protesti bukvalno znače "Slobodu ili smrt", kako države tako i svake druge prilike da se u Srbiji uspostavi normalan život. Zato to mora da se učini što pre, bez odustajanja, bez predaje vođstva protesta bilo kome od bivših predstavnika vlasti, lažne opozicije ili još gore, raznim NVO koje su tako sistematski  iduboko uništile sve čega su se dotakle u Srbiji, što i jeste njihov zadatak.


PROČITAJTE JOŠ:  Beograd poklanja Medveđu albanskim separatistima - KM NovineBeograd poklanja Medveđu albanskim separatistima Medveđa je, od nedavno, predmet nagađanja o ideji razmene srpskih teritorija, tačnije onih na jugu države sa delovima pod okupacijom NATO pakta na Kosovu i Metohiji. Iako se na trenutke čini da se odustaje od najavljivane realizacije i da početna zagriženost za tu ideju jenjava, to se ne može tvrditi sa sigurnošću.


PROČITAJTE JOŠ:  Šiptarski separatisti donirali pola miliona evra Albancima u Preševu, Medveđi i Bujanovcu - KM NovineŠiptarski separatisti donirali pola miliona evra Albancima u Preševu, Medveđi i Bujanovcu #Kosovo #Metohija #Srbija #Preševo #Bujanovac #Meveđa, #Separatisti #Velika_Albanija Takozvana "vlada" šiptarskih separatista, na čijem se čelu nalazio,Aljbin Kurti odlučila je da izdvoji pola miliona evra za podršku Preševu, Medveđi i Bujanovcu.


PROČITAJTE JOŠ:  Opet smetaju specijalne jedinice policije i vojske na jugu Srbije - KM NovineOrganizatori tribine "Stanje i izazovi bezbednosti na jugu Srbije", Odbor za ljudska prava koji vode Šiptari uz pomoć amričkih organizacija i Helsinškog odbora za ljudska prava, izneli su stav o prisustvu specijalnih vojnih i policijskih jedinica koji su ovde prisutni "iako je prošlo 15 godina od početka procesa mira na jugu Srbije, nakon potpisivanja Sporazuma za prekid oružanog sukuba u ovom regionu".



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.