Još jedan opšti poziv o Kosovu, sada iz G7

Izvor: Mondo, 07.Apr.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan "opšti" poziv o Kosovu, sada iz G7

Ministri spoljnih poslova članica G7 pozvali su "Kosovo i Srbiju" da se angažuju na konstruktivan način i u potpunosti normalizuju odnose kroz "sveobuhvatni i pravno obavezujući sporazum da bi mogli da napreduju na svom putu u EU".

Foto: MONDO, Mario Milojević Ilustracija

Ovo još jedno isprazno i uopšteno saopštenje u vezi sa situacijom na Kosovu i, akcijama Prištine, prekinutog dijaloga a >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje je ovaj put objavljeno na sajtu francuskog ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju, poslatom na kraju dvodnevnog samita ministara Kanade, Francuske, Nemačke, Italije, Japana, Velike Britanije i SAD i visoke predstavnice EU Federike Mogerini, ističe se da trajne stabilnosti regiona ne može biti bez efikasne i sveobuhvatne normalizacije odnosa Beograda i Prištine kroz dijalog, uz posredstvo Evropske unije.

Mogerini spremna za akciju: I zaključaću nas, ako treba

Ministri su potvrdili zajedničku opredeljenost za bezbednost, stabilnost, prosperitet i evropsku perspektivu šest partnera sa Zapadnog Balkana, naglašavajući važnost unapređenja neophodnih unutrašnjih reformi, pogotovu u pogledu vladavine prava.

Na sastanku u mestima Dinar i Sen Malo, u regionu Bretanja ministri su pohvalili vlade Grčke i Severne Makedonije za postizanje sporazuma iz Prespe koji je primer pomirenja za ceo region.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.