Izvor: RTS, 03.Jul.2020, 18:24

Još dvojica pripadnika OVK pozvana u Specijalni sud

Specijalni sud pozvao je na razgovor još dvojicu nekadašnjih pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova.
Zamenik predsedavajućeg organizacije ratnih veterana OVK Nasim Haradinaj rekao je da je Specijalni sud u Hagu pozvao na saslušanje bivšeg pripadnika OVK Fatmira Ajetija.
"Upravo sam obavešten da je Specijalni sud pozvao Fatmira Ajetija iz Prištine", napisao je Haradinaj u objavi na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fejsbuku
Ranije danas, saopšteno je da je Afrim Bitići iz Kišnice pozvan na razgovor od strane Specijalizovanog tužilaštva, prenosi Kosovo onlajn.
Organizacija ratnih veterana OVK najavila je za četvrtak protest protiv podizanja optužnice funkcionerima sa Kosova Hašima Tačija i Kadrija Veseljija.
Organizacije proistekle iz OVK i Udruženje bivših politickih zatvorenika Kosova najavile su da će 9. jula u Prištini i širom Kosova održati protest sa motom: "U odbranu oslobodilackog rata", navodi Kosovo onlajn.
Prošle nedelje, Specijalni sud objavio je predlog optužnice protiv predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Još jedan pripadnik OVK ide u Hag

Izvor: B92, 03.Jul.2020

Specijalni sud pozvao je danas na razgovor Afrima Bitićija, još jednog bivšeg pripadnika tzv. OVK, prenosi Kosovo onlajn..."Upravo sam saznao da je Specijalni sud pozvao ratnog veterana OVK Afrima Bitićija iz Kišnice", napisao je predstavnik Organizacije ratnih veterana Hisni Gucati na svom Fejsbuk...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.