Jakšić: U poslednje četiri godine ovo je peto ubistvo na severu Kosova

Izvor: JUGpress.com, 16.Jan.2018, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jakšić: U poslednje četiri godine ovo je peto ubistvo na severu Kosova

KOSOVSKA MITROVICA

Predstavnik Narodnog pokreta “Otadžbina“ sa Kosova i Metohije Marko Jakšić  je danas FoNetu da je “strašno” ubistvo Olivera Ivanovića I dodao da je on bio napadan I vredjan najpogrdnijim imenima u vreme predizborne kampanje za lokalne izbore u severnoj Mitrovici.

“Mi iz Narodnog pokreta “Otadžbina” smo bojkotovali te izbore ali ono što je ovde radjeno Oliveru Ivanoviću I kako je nepadan I iz Beograda je nečuveno. Strašno je bilo I >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kako su napadali Aleksandra šapića , koji je došao da pruži podršku Oliveru Ivanoviću”, rekao ej Jakšić.

On je dodao da su sa Ivanovićem imali različita mišljenja I ideološka opredeljanja ali da su zajedno učinili sve da se Srbi 1999. godine ne isele sa severa Kosova.

“Ni jedan Srbin na  nije ubijen na severu Kosova od 2002. Do 2013. Godine a bilo je toliko blokada,  barikada, suzavaca, svega i svačega.  U poslednje četiri godine ovo je peto ubistvo u Kosovskoj Mitrovici i drugo u zadnjih mesec dana, a broj spaljenih vozila je više od stotinu”, rekao je Jakšić.

“Ako predsednik Srbije  pre dva dana kaže od vremena njegove vladavine nijedno ubistvo Srba  nije etnički motivisano, idakle on zna da nisu  Albanci izvršioci? Ako predsednik zna da nisu Albanci, onda on zna ko je izvršioc dosadašnjih ubistava”, kaže Jakšić.

On je rekao I da je u protekle četiri godine bilo više napada na kuće I stanove, .

“Setimo se samo  kuće nerodnog poslanika Slaviše Ristića,  kako su naše prostorije zapaljene”, rekoa je Jakšić.

Po njemu “najgora stvar je da od 2013. godine više naše policije u civilu na severu Kosova. Ni  policije, ni sudova, ni civilne zaštite. Ispada da su mnogo bolje štitili Srbe policajci u civilu Srbi nego što danas štite u uniformi i policajci u civilu i civilna zaštita što je sve prešlo u ruke Prištine”, rekao je Jakšić.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

NP ''Otadžbina'' izražava sumnju da je režim A. Vučića umešan u ubistvo Ivanovića

Izvor: KMnovine.com, 16.Jan.2018

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ najoštrije osuđuje ubistvo Olivera Ivanovića, jednog od lidera Srba na Kosovu i Metohiji....    .Kosovska Mitrovica 1999. / Foto: Arhiva    .....Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.