Jahjaga: Ovo još nije Kosovo kakvo želimo

Izvor: Blic, 17.Feb.2015, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: Ovo još nije Kosovo kakvo želimo

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga večeras je poručila na proslavi sedme godišnjice nezavisnosti da je Kosovo stvoreno, ali da sada sve potencijale treba uložiti da se stvori država kakvu svi njeni građani žele.

"Na sedmu godišnjicu imam jednu poruku a ona glasi Kosovo smo stvorili u potpunom smislu reči. Republika Kosovo je nepobitna i nepovratna realnost, rekla je Jahjaga na prijemu koji je priredila za diplomatski kor i predstavnike institucija zemlje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Jahjaga je rekla da su građani Kosova ostvarili vekovnu težnju da žive dostojanstvenim životom i da su istovremeno oživotvorili viziju arhitekte nezavisnosti - bivšeg predsednika Ibrahima Rugove i poštovali "krv boraca koji su dali svoj život za slobodu".

"Mnogo je posla učinjeno. Učinjene su i greške. Bilo je više uspeha, ali žrtvovanja su nastavljena i sa njima i izazovi jedan za drugim. Često puta smo bili razočarani, izolovani, beznadežni, osetili smo se nemočnim, razočaranim i umornim. Ovo još uvek nije Kosovo kome smo se nadali i koje smo želeli", rekla je Jahjaga.

Ona je istakla da Kosovo pripada svim njenim građanima.

"Rame uz rame sa nama, građanima Kosova, u izgradnji Kosova postrojio se ceo demokratski svet, uz čvrsto uverenje da su vrednosti koje uspostavljamo na temeljima naše državnosti istovremeno i univerzalne vrednosti", rekla je Jahjaga.

Ona je zahvalila posebno Sjedinjenim Američkim Državama na nesebičnoj podršci u jačanju kosovske državotvornosti.

"Vi ste nam večiti prijatelji", rekla je Jahjaga i dodala da zahvalnost upućuje i državama Evropske unije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jahjaga: Ovo još nije Kosovo koje smo želeli

Izvor: Vesti-online.com, 17.Feb.2015

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga poručila je na proslavi sedme godišnjice proglašenja nezavisnosti da je Kosovo stvoreno, ali da sada sve potencijale treba uložiti da se stvori država kakvu svi njeni građani žele...- Na sedmu godišnjicu imam jednu poruku, a ona glasi "Kosovo smo stvorili u...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.