Jahjaga: Ne Dejton, već dijalog

Izvor: B92, 20.Nov.2012, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: Ne "Dejton", već dijalog

Priština -- Predsednica Kosova je, na Dačićevu izjavu da je moguć novi Dejton i za KiM, rekla da je dijalog Beograda i Prištine u Briselu jedini način normalizacije odnosa.

"Suverenitet Republike Kosovo i teritorijalni integritet, niti njena nezavisnost nisu bile, niti mogu biti teme razgovora sa bilo kim. To pitanje je zauvek zatvoreno i izražava volju naroda Kosova i podršku međunarodne zajednice, SAD i EU", kazao je portparol predsednice Jahjage Arber Vlahiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za radio Slobodna Evropa.

On je izjavio da Jahjaga smatra da je dijalog jedini način za normalizaciju odnosa i rešenje otvorenih pitanja između Kosova i Srbije i da se ta pitanja mogu rešiti jedino dijalogom u Briselu.

Vlahiju je podsetio da su Beograd i Priština od prošle godine uz posredovanje EU i uz snažnu podršku SAD vodili razgovore i tom prilikom postigli određeni broj sporazuma, koje treba spovesti, jer su na dobrobit građana.

"I za druge probleme kao što je Kosovo moguć je neki novi Dejtonski sporazum", rekao je predsednik vlade Srbije danas, na godišnjicu potpisivanja tog sporazuma.

Dačić je novinarima u hotelu "M" rekao da je Dejtonski sporazum istorijski dokument koji je prekinuo rat i stvorio pravne, političke i ustavne uslove za funkcionisanje BiH, a samim tim i za nastanak Republike Srpske.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jahjaga: Nikakav Dejton, samo dijalog

Izvor: Akter, 20.Nov.2012

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga smatra, povodom današnje izjave premijera Srbije Ivice Dačića da je i za problem kao što je Kosovo "moguć neki novi Dejtonski sporazum", da je dijalog Beograda i Prištine u Briselu jedini način normalizacije odnosa i rešavanja otvorenih pitanja

Nastavak na Akter...

Dačić: Dejtonski sporazum je rešenje i za Kosovo

Izvor: medio.rs, 21.Nov.2012, 01:49

Jahjaga: Pitanje statusa Kosova je zauvek zatvoreno

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.