Jahjaga: Ne "Dejton", već dijalog

Predsednica Kosova je, na Dačićevu izjavu da je moguć novi Dejton i za KiM, rekla da je dijalog Beograda i Prištine u Briselu jedini način normalizacije odnosa.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2012.

17:58

Default images

"Suverenitet Republike Kosovo i teritorijalni integritet, niti njena nezavisnost nisu bile, niti mogu biti teme razgovora sa bilo kim. To pitanje je zauvek zatvoreno i izražava volju naroda Kosova i podršku međunarodne zajednice, SAD i EU", kazao je portparol predsednice Jahjage Arber Vlahiju za radio Slobodna Evropa.

On je izjavio da Jahjaga smatra da je dijalog jedini način za normalizaciju odnosa i rešenje otvorenih pitanja između Kosova i Srbije i da se ta pitanja mogu rešiti jedino dijalogom u Briselu.

Vlahiju je podsetio da su Beograd i Priština od prošle godine uz posredovanje EU i uz snažnu podršku SAD vodili razgovore i tom prilikom postigli određeni broj sporazuma, koje treba spovesti, jer su na dobrobit građana.

"I za druge probleme kao što je Kosovo moguć je neki novi Dejtonski sporazum", rekao je predsednik vlade Srbije danas, na godišnjicu potpisivanja tog sporazuma.

Dačić je novinarima u hotelu "M" rekao da je Dejtonski sporazum istorijski dokument koji je prekinuo rat i stvorio pravne, političke i ustavne uslove za funkcionisanje BiH, a samim tim i za nastanak Republike Srpske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: