JEFTINE PROVOKACIJE SAMOZVANIH VLASTI U PRIŠTINI: Srbi najavili BOJKOT vanrednih izbora u režiji Vjose Osmani

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2022, 23:25

JEFTINE PROVOKACIJE SAMOZVANIH VLASTI U PRIŠTINI: Srbi najavili BOJKOT vanrednih izbora u režiji Vjose Osmani

Za vanredne izbore za predsednike opština na severu Kosova i Metohije, Severnu Mitrovicu, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, koje pre nekoliko dana raspisala Vjosa Osmani, prijavilo se šest političkih subjekata i samostalnih kandidata.

Kako je danas popodne saopšteno iz Centralne izborne komisije u Prištini, albanska Demokratska partija Kosova dostavila je imena četiri kandidata za izbore u sve četiri opštine, Pokret Samoopredeljenje ima kandidate za sve četiri opštine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Građanska inicijativa "Srpski opstanak" prijavila se sa kandidatom za predsednika opštine Severna Mitrovica kao i Građanska inicijativa Mitrovica". Partija kosovskih Srba prijavila kandidata za predsednika opštine Leposavić a među prijavljenima je i jedan nezavisni kandidat.

Prema rokovima koje je odobrio CIK, do 28. novembra biće doneta odluka o potvrđivanju političkih subjekata i kandidata. Vanredni izbori će, kako su najavile privremene prištinske institucije, biti održani 18. decembra, a nakon prijema prijava CIK će obratiti nadležnim institucijama radi provere kandidata - da li su u skladu sa Zakonom o opštim izborima.

Inače, vanredni izbori za predsednike četiri severne opštine održavaju se pošto su Srbi u tom delu KiM odlučili da kolektivno napuste kosovske institucije nezadoviljni neispunjavanjem potpisanih sporazuma od strane privremenih prištinskih institucija.

Predstavnici Srpske liste, koju podržava 95 odsto građana na severu Kosmeta, istakli su da neće učestvovati na izborima koje su raspisale privremene prištinske institucije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.