JEDINSTVEN DAN U NOVIJOJ POLITIČKOJ ISTORIJI: Sastanak Vučića i Pompea završen zajedničkim stavom o situaciji na KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2019, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDINSTVEN DAN U NOVIJOJ POLITIČKOJ ISTORIJI: Sastanak Vučića i Pompea završen zajedničkim stavom o situaciji na KiM

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić, posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea, izjavio je da je današnji dan jedinstven u novijoj političkoj istoriji američko-srpskih odnosa, jer je sastanak završen zajedničkim stavom o situaciji na Kosovu.

Stav državnog sekretara SAD Majka Pompea da je za nastavak dijaloga Beograda i Prištine potrebno ukinuti anticivilizacijske takse koje je, protivno pravilima, uvela Priština, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što apsolutno korespondira za stavom naše države i predsednika Aleksandra Vučića, rekao je Simić.

- Današnji dan je jedinstven u novijoj političkoj istoriji američko-srpskih odnosa gde se sastanak završava zajedničkim stavom o situaciji na Kosovu i Metohiji. Naravno, ovaj diplomatski napredak u odnosima je rezultat odgovorne politike predsednika Vučića, zahvaljujući kome čak i najveći zagovornici kosovske nezavisnosti priznaju da pitanje Kosova i Metohije nije završeno jednostranim priznanjem Kosova, te da je potrebno pronaći kompromisno rešenje koje će uvažiti interese Srbije i srpskog naroda - smatra Simić.

On navodi da srpski narod na Kosovu ima puno poverenje i da pruža beskrajnu podršku predsedniku Vučiću, a da Srpskoj listi ostaje da se strpljivo i posvećeno bori za naš narod i da u teškim okolnostima unapređuje uslove u kojima Srbi žive.

Uz podršku naše države, Vlade Srbije i Kancelarije za KiM, nastavićemo sa realizacojom više od 160 projekata koji će poboljšati životne uslove u svim srpskim sredinama, zaključio je Simić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.