Izvor: Blic, 28.Maj.2023, 23:58

Izvestilac za Kosovo u EP: Ako albanski gradonačelnici na severu KiM ulaze u opštine uz prisustvo policijskih snaga, onda nemaju politički legitimitet

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon rekla je danas da, ukoliko albanski gradonačelnici opština na severu KiM ulaze u opštinske zgrade samo uz prisustvo teško naoružanih policijskih snaga, onda oni "nemaju politički legitimitet", ističući takođe da razume da oni imaju pravo da obavljaju svoje funkcije. Ona je rekla da način na koji je vlada u Prištini postupila na severu KiM u petak nije u skladu sa onim što bi EU želela da vidi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Fon Kramon: Situacija se jedino može rešiti konstruktivnim dijalogom

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2023, 13:06

Izvestiteljka za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon pozvala je u Prištini kosovske vlasti da povuku specijalne policijske jedinice sa severa i sednu za pregovarački sto, ističući da se situacija na severu može rešiti jedino konstruktivnim dijalogom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.