Iz Rusije nikad jasniji: Kosovo i Metohija su sastavni deo Srbije

Izvor: B92, 30.Mar.2023, 17:11

Iz Rusije nikad jasniji: Kosovo i Metohija su sastavni deo Srbije

Rezolucija 1244 mora da se poštuje, a ona ne predviđa članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama.

To je istakla portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je rekla da, što se tiče Moskve, međunarodnopravni status Kosova i Metohije ostaje isti.

"Savet bezbednosti UN je jedino telo koje je ovlašćeno da razmatra status autonomne srpske pokrajine. Nove odluke nisu donete. Kosmet je sastavni deo Srbije. Blisko sarađujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa srpskim partnerima u odbrani legitimnih prava i interesa Beograda u multilateralnim strukturama", rekla je Zaharova za RT odgovarajući na pitanje kako Moskva komentariše ishod razgovora u Ohridu.

Ona je dodala da Rezolucija 1244 mora da se poštuje i podsetila da ne predviđa članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama.

Na pitanje u vezi sa nedavnom zajedničkom izjavom ruskog i kineskog predsednika Vladimira Putina i Si Đinpinga, u kojoj je bilo reči o nizu regiona širom sveta, da li je bilo pomena o Balkanskom poluostrvu, Zaharova je rekla da nema tako detaljne informacije, ali je iznela principijelan stav Moskve da Rusija i Kina blisko sarađuju po svim aktuelnim pitanjima spoljne politike u okviru mehanizma redovnih spoljnopolitičkih konsultacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"KOSMET JE SASTAVNI DEO SRBIJE" Zaharova jasno podvukla: Rezolucija 1244 mora da se poštuje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2023

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova istakla je da Rezolucija 1244 mora da se poštuje, a ona ne predviđa članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama...Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je za RT Balkan da, što se tiče Moskve, međunarodno pravni status Kosova...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.