Ivanović i Milović: Deliti Srbe u zavisnosti za koga glasaju je izuzetno opasno

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2017, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović i Milović: Deliti Srbe u zavisnosti za koga glasaju je izuzetno opasno

Predstavnici kosovskih Srba koji nisu na Srpskoj listi Oliver Ivanović i Dragiša Milović kritikovali su danas poziv direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića kosovskim Srbima da na lokalnim izborima 22. oktobra podrže tu listu.

Đurić je rekao i da svi oni koji nastupaju protiv Srpske nastupaju i protiv države Srbije. On je rekao da se glasanjem za Srpsku listu, glasa protiv raskidanja veza >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srba u pokrajini sa državom Srbijom i protiv osporavanja njihovog prava u pokrajini na sopstveni nacionalni interes.

Ivanović i Milović, kandidati za gradonačelnike Mitrovice i Zvečana na listama "Srbija dekokratija pravda", odnosno "Za naš Zvečan", ocenili su za agenciju Beta da su podele o kojima Đurić priča opasne i upozorili da Briselski sporazum raskida veze sa Srbijom a ne građani koji žele da podrže neke druge liste.

Ivanović je rekao da svako kome partijski interes nije iznad nacionalnog vidi da je izuzetno opasno deliti kosovske Srbe po tome da li će glasati za Srpsku listu ili ne.

Ivanović je kazao da razume "želju i potrebu da se osvoji Mitrovica kao strateški važno mesto, simbol otpora nasilju i ekstremizmu, simbol opstanka Srba", ali je i dodao da mora da se zna da "se pobeda dobija na izborima glasovima građana a ne pritiscima, otpuštanjima i kažnjavanjem".

"To moraju imati u vidu oni koji obavljaju odgovrne državne funkcije u Srbiji, jer smo ih svi direktno ili indirektno glasali. Zato smatratm da im je obaveza po Ustavu da sve građane, pogotovo nas na Kosovu i Metohiji, učine ravnopravnim, a ne da ih dele na partijske članove njima bliže i protivnike - sve one koji ne pripadaju vladajućoj koaliciji", rekao je Ivanović.

Ivanović je ocenio da su nevolje na Kosovu nastale davno, ali da su se one uvećale kada su partije formirale ; na Kosovu svoje organizacije koje se poistovećuju sa državnim institucijama, preko svojih partijskih ljudi deluju kao da to radi država.

On je rekao da je prilično razočaran saopštenjem Kancelarije u kojoj je ta Đurićeva izjava, ali i dodao da mora da prizna da njome nije iznenađen.

Kandidat za gradonačelnika Zvečana na listi "Za naš Zvečan" Dragiša Milović ocenio je da je neprimereno da državni činovnik kao što je Marko Đurić deli to malo srpskog naroda koji je ostao na Kosovu i kojima je Srbija izbad svega.

"Zaista je neprimereno da nas malo koji smo ostali ovde da žvimo deli", rekao je Milović i podsetio da je on "danonoćno krvario sa saobrcima da sačuva institucije Srbije na Kosovu" dok je Đurić bio taj koji ih je jednu po jednu u Briselu prepuštao Prištini.

Milović je ocenio da je ovakav pritisak vlasti i Đurića na svakoga ko misli drugačije nezapamćen.

"Briselski sporazum raskida veze sa Srbijom a ne mi", rekao je Milović i dodao da je vlast u Beogradu učinila sve da se sever integriše, dovela je ljude po partijskoj liniji pa se sada plaši izbora koje sama nije mogla da raspiše.

Probušene gume na 12 vozila u Kosovskoj Mitrovici

U severnom delu Kosovske Mitrovice probušene su gume na 12 vozila, a prema rečima očevidaca vozila su imala srpske registarske tablice i vlasništvo su Srba koji žive u naselju Bošnjačka mahala.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić rekao je da su gume probušene oštrim predmetom na devet vozila u Ulici Vardarska, i na tri vozila u Ulici Luja Braja u noći između ponedeljka i utorka.

"Istražna jedinica policijske stanice Severna Mitrovica izvršila je uviđaj i u toku su istražne radnje na identifikaciji vlasnika vozila, proceni štete i pronalaska izvršioca", rekao je Bojić

Dodao je da je po nalogu tužioca slučaj okarakterisan kao krivično delo oštećenje pokretne imovine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.