Istraživanje: Građani biraju Kosovo pre EU

Izvor: BKTV News, 09.Nov.2012, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: Građani biraju Kosovo pre EU

Skoro 60 odsto građana Srbije bi na referendumu “Kosovo ili Evropa” izabralo Kosovo, a 27 odsto bi se odlučilo za Evropsku uniju, rezultati su istraživanja televizije B92 i “Ipsos stratedžik marketinga”.

Građanima Srbije Kosovo važnije od članstva u Uniji
Istraživanje, koje je obuhvatilo 1.002 ispitanika, pokazalo je da bi među ispitanim glasačima Srpske napredne stranke 78 odsto njih izabralo Kosovo pre Evrope, dok bi EU zaokružilo 14 odsto pristalica naprednjaka.
Rezultati istraživanja pokazali su i da bi od glasača socijalista njih 77 odsto na referendumu “Kosovo ili Evropa” izabralo Kosovo, a samo devet odsto EU.
Među glasačima Demokratske stranke Srbije, njih 64 odsto bi izabralo Kosovo, a 24 odsto EU, dok bi od ispitanih pristalica Demokratske stranke njih 46 odsto glasalo za Kosovo, a 43 procenta za EU.
Glasači Liberalno demokratske partije bi, prema rezultatima istraživanja, prednost dali EU, pa bi 74 odsto njih na referendumu izabralo Evropu, a osam odsto Kosovo.
Izvor: B92
Tweet
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.