Istraga protiv 135 osoba osumnjičenih za terorizam

Izvor: Beta, 19.Apr.2015, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv 135 osoba osumnjičenih za terorizam

PRIŠTINA, 19. aprila 2015.(Beta) - Na Kosovu je počela istraga protiv 135 osoba osumnjičenih za terorizam, izjavila je za prištinski dnevnik Koha ditore portparolka Specijalnog tužilaštva Kosova Liridona Kozmaći.

Prema njenim rečima, od toga broja samo protiv jedne osobe se odustalo od istrage za krivično delo terorizma, dok je druga osoba optužena za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Specijalno Tuzilaštvo Kosova očekuje da će biti podignute optužnice za tu grupu >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << gradjana zbog sumnje da su počinili krivična dela koja se vezuju za terorizam. Većina njih je uhapšena u septembru prošle godine, a sumnja se da su bili u Siriji ili su regrutovali ljude za račun terorističkih organizacija Islamska država i "AL NUSRA", piše Koha ditore.

Do sada je podignuto nekoliko optužnica uključujući i one protiv imama džamija za koje se veruje da su učestvovali u regrutovanju omladine za učešće u ratovima u Siriji i Iraku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Istraga protiv 135 osoba osumnjičenih za terorizam

Izvor: Akter, 19.Apr.2015

Na Kosovu je počela istraga protiv 135 osoba osumnjićenih za terorizam, izjavila je za prištinski dnevnik Koha ditore portparolka Specijalnog tužilaštva Kosova Liridona Kozmaći..Prema njenim rečima, od toga broja samo protiv jedne osobe se odustalo se od istrage za krivično delo terorizama, dok...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.