Isplatio dug za struju školi u Gračanici

Izvor: RTS, 11.Mar.2016, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isplatio dug za struju školi u Gračanici

Direktor Osnovne škole "Kralj Milutin" u Gračanici, Vladimir Milkić, potvrdio je da je Božidar Ivančević (24) iz Švedske uplatio više od 2.000 evra ovoj školi, kako bi se izmirila dugovanja za struju Kosovskoj elektro- energetskoj kompaniji (KEDS).
Milkić je rekao da je podigao novac i uplatio račun, nakon čega je škola dobila struju.

Pročitavši vest o školi u Gračanici, Božidar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivančević, koji živi i radi u Stokholmu, obratio se redakciji lista 24 sata, sa željom da pomogne.
Kako ističe Milkić, istog dana je na račun škole uplaćeno 2.035 evra.
"Bio sam zatečen ovom informacijom. Nemam dovoljno reči kojima bih u ime kolektiva i sve dece izrazio zahvalnost ovom mladom i humanom čoveku", naglasio je Milkić.
Takođe, škola u Gračanici je obaveštena da je iz Javnog preduzeća EPS, Termoelektrane Kosovo - Obilić, uplaćeno 50 hiljada dinara, na ime izmirenje duga za struju.
"S obzirom se radi o dinarskoj uplati, ona će narednih dana, preko Narodne Banke Srbije biti uplaćena direktno na račun KEDS-a", naveo je Milkić.
Školi "Kralj Milutin" u Gračanici, pre 20 dana isključena je struja zbog neizmirenih računa. Nastava se ovde odvija u tri smene, a pored osnovne, u zgradi su smeštene još i srednja medicinska i građevinsko saobraćajna škola.
"Nastava ni u jednoj školi, ni jednog trenutka nije prekidana, niti su časovi bili skraćeni, a struju smo obezbeđivali pomoću agregata", objašnjava Milkić.
Zahvaljujući humanosti Božidara Ivančevića iz Stokholma podmireni su računi za tri meseca. Dugovanja za struju su nastala, jer školi od novembra meseca nisu uplaćena materijalna sredstva kojima su ranije izmirivani računi za komunalije, naveo je Milkić.
Direktor škole u Gračanici napominje da će škola u narednom periodu lako da izmiri i pristigle račune za vodu i iznošenje smeća.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Božidar Ivančević iz Švedske isplatio dug za struju školi u Gračanici

Izvor: RTS, 11.Mar.2016

Posle tri nedelje, Osnovna škola „Kralj Milutin" u Gračanici ponovo ima struju. Dug za struju plaćen je zahvaljujući donacijama Božidara Ivančevića, koji živi u Švedskoj, i preduzeća "Termoelektrane Kosovo" Obilić. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.