Božidar Ivančević iz Švedske isplatio dug za struju školi u Gračanici

Izvor: RTS, 11.Mar.2016, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božidar Ivančević iz Švedske isplatio dug za struju školi u Gračanici

Posle tri nedelje, Osnovna škola „Kralj Milutin" u Gračanici ponovo ima struju. Dug za struju plaćen je zahvaljujući donacijama Božidara Ivančevića, koji živi u Švedskoj, i preduzeća "Termoelektrane Kosovo" Obilić.
Agregat se više ne čuje u školi "Kralj Milutin" u Gračanici, u kojoj se nastava pohađa u tri smene. Poslednjih meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dug za struju narastao je na više od 2.000 evra. Preduzetnik Božidar Ivančević nije se dvoumio da li da pomogne kada je to saznao. Obratio se redakciji lista 24 sata.

"Ja lično nisam mogao da dozvolim da naša deca nastave da se školuju bez struje, pogotovo što se radi o Kosovu, o Gračanici, što imamo hiljadu đaka koji su dole, verovatno neki sa svojim porodicama, a neki se samo školuju. Bilo bi previše da mi koji možemo da pomognemo koliko-toliko dozvolimo da se to tako nastavi", rekao je Ivančević.
Direktor Osnovne škole "Kralj Milutin" u Gračanici, Vladimir Milkić, potvrdio je da je Božidar uplatio više od 2.000 evra toj školi. Milkić je rekao da je podigao novac i uplatio račun, nakon čega je škola dobila struju.
Takođe, škola u Gračanici je obaveštena da je iz Javnog preduzeća EPS, "Termoelektrane Kosovo" – Obilić, uplaćeno 50.000 dinara, na ime izmirenje duga za struju. "S obzirom na to da se radi o dinarskoj uplati, ona će narednih dana, preko Narodne banke Srbije, biti uplaćena direktno na račun KEDS-a", naveo je Milkić.
Zahvaljujući humanosti Božidara Ivančevića podmireni su računi za tri meseca. Dugovanja za struju su nastala, jer školi od novembra nisu uplaćena materijalna sredstva kojima su ranije izmirivani računi za komunalije, naveo je Milkić. Napominje da će škola u narednom periodu lako izmiriti i pristigle račune za vodu i iznošenje smeća.
U međuvremenu, Uprava škole nije dozvolila da im isključenje struje remeti nastavni plan i program.
"Nijedan čas, nijedan sekund, nijedan minut, kako hoćete, nije izgubljeno. Imamo agregat, koji smo uključivali u ranim jutarnjim časovima za srednjoškolce i u kasnim popodnevnim satima za osnovce", rekao je Vladimir Milkić, direktor škole "Kralj Milutin".
U opštinskoj upravi u Gračanici pripremaju projekat za nov srednjoškolski centar, u nameri da rasterete objekat osnovne škole.
"Razgovor se vodi oko izbora idejnog projekta, već smo izabrali jedan idejni projekat, sada bi trebalo da se raspiše tender za izradu detaljne projektne dokumentacije za taj srednjeobrazovni centar, a onda ide raspisivanje tenderske procedure za izgradnju samog centra", objašnjava predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić.
U opštinskoj upravi, okončanje procedure očekuju tokom ove, a gradnju školskog centra sledeće godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.