Interpol ponovo glasa o prijemu Kosova; Zemaj: Primitivno sprečavati

Izvor: B92, 26.Jun.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interpol ponovo glasa o prijemu Kosova; Zemaj: Primitivno sprečavati

Priština -- Generalna skupština Interpola glasaće o zahtevu Kosova za članstvo u toj instituciji, objavila je danas Koha.

Prištinski list poziva se na tvrdnje zamenika generalnog direktora kosovskog Ministarstva spoljnih poslova Astrita Zemaja.

Koha navodi da je Izvršni odbor Interpola raspravljao o zahtevu Kosova za članstvo u ovoj instituciji i odlučio da uputi zahtev kosovske policije na glasanje na Generalnoj skupštini Interpola, koja je će se ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održati u Čileu.

Zemaj je na Fejsbuku napisao da je u današnjoj debati Izvršnog odbora Interpola učestvovalo 10 zemalja od kojih su, kaže, bile tri koje su priznale nezavisnost Kosova.

On tvrdi i da su se skoro svi učesnici založili da se zahtev kosovske policije razmatra u Generalnoj skupštini.

Zemaj je dodao da se nada da će Srbija reagovati razumno i naveo da bi "bilo primitivno i nelogično sprečavati i lobirati protiv članstva kosovske policije u Interpolu, a s druge strane govoriti o miru i sigurnosti".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.