Izvor: RTS, 27.Feb.2021, 06:47

I svetski lideri koriste kožnu galanteriju požeškog majstora – do koga je prvo stigla

Među odlikovanima povodom Dana državnosti je i Ljubomir Marjanović iz Požege. Dobio je medalju za izuzetne zasluge u preduzetništvu, kojim se uspešno bavi 31 godinu – njegova kožna galanterija poznata je i širom sveta.
Ručno rađena poslovna galanterija iz Požege stizala je do mnogih političkih lidera, a unikatni poklon prvi je dobio Žak Širak.

"Dolazi prvi put na Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << , dobija poklon, iznenađen da je to napravljeno. Onda oni kažu – ovo je proizvedeno u Srbiji. Kaže nemoguće, ovo bi trebalo da je proizvedeno u Italiji i slično. Ako je u Srbiji, hoće za svoje. Žak Širak je učesnik Drugog svetskog rata. Njegova jedinica tih veterana je brojala pedeset ljudi. I on je naručio poklon za svih pedeset ljudi, da on pokloni svojim ratnim veteranima", kaže Ljubomir Marjanović.
Gotovo svi svetski lideri, koji su posetili Srbiju, otišli su sa poklonom, koji su napravili vešti požeški majstori. Odlikovanje za izuzetne zasluge u preduzetništvu smatraju zajedničkim uspehom.
"I mi porodično, jer kod nas vlada taj porodični duh i svi radnici su zaslužni za nju, jednako kao i svi mi, bez njih ne bismo mogli da uspemo", kaže Neda Marjanović.
Od zanatske radnje prerasli su u malo porodično preduzeće. Posle uvećanja porodice – proširena je i delatnost, proizvodima od kože pridružuju unikatne predmete od tekstila.
"Izuzetno talentovana, da kažem najprostije, za crtanje grafike, izvođenje tih umetničkih radova", navodi Nemanja Marjanović, grafički dizajner.
"To je sve iz ljubavi. Da, uglavnom sve što radimo, radimo iz ljubavi, nikako drugačije, tako da to je glavna stvar zapravo", ističe Aleksandra Marjanović,
To im je donelo poslovni uspeh, kojim su u svetu proslavili i Požegu. Sa nestrpljenjem očekuju novog člana porodice, čije će rođenje upotpuniti godinu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.