I Priština da bude kooperativna

Izvor: B92, 03.Apr.2013, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"I Priština da bude kooperativna"

Novi Sad -- Ambasador Belgije Alen Kundicki kaže da u Srbiji postoji jaka volja za uređivanje odnosa s Prištinom i da očekuje da i druga strana bude kooperativna.

Kundicki je danas razgovarao s predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom u Novom Sadu, koji je izrazio žaljenje što se jučerašnji pregovori delegacija vlada Srbije i Kosova u Briselu nisu završili pozitivno.

"Boraveći u Briselu prošle nedelje stekao sam utisak da će sinoćni sastanak imati drugačiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << epilog, jer Srbija ulaže napore kako bi napravila značajan iskorak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine", rekao je Pastor.

Predsednik Skupštine Vojvodine je ocenio da je propuštanje šanse veliki gubitak jer postoji opasnost da će takav ishod dovesti do pada rejtinga Evropske unije u Srbiji i destabilizacije investicionih prilika.

Pastor i Kundincki su razgovarali o saradnji u oblasti obnovljivih izvora energije i belgijskim investicijama u nekoliko vojvođanskih opština, među kojima je izgradnja fabrike za preradu otpada životinjskog porekla u Inđiji i vetroparka u Alibunaru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ambasador Belgije kod Pastora: I Priština mora da popusti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2013

Ambasador Belgije u Srbiji Alen Kundicki rekao je danas u Novom Sadu da je stekao utisak da u Srbiji postoji jaka volja za uređivanje odnosa Beograda i Prištine, i rekao da očekuje da i druga strana bude kooperativna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.