"I Priština da bude kooperativna"

Ambasador Belgije Alen Kundicki kaže da u Srbiji postoji jaka volja za uređivanje odnosa s Prištinom i da očekuje da i druga strana bude kooperativna.

Izvor: B92

Sreda, 03.04.2013.

15:47

Default images

Kundicki je danas razgovarao s predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom u Novom Sadu, koji je izrazio žaljenje što se jučerašnji pregovori delegacija vlada Srbije i Kosova u Briselu nisu završili pozitivno.

"Boraveći u Briselu prošle nedelje stekao sam utisak da će sinoćni sastanak imati drugačiji epilog, jer Srbija ulaže napore kako bi napravila značajan iskorak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine", rekao je Pastor.

Predsednik Skupštine Vojvodine je ocenio da je propuštanje šanse veliki gubitak jer postoji opasnost da će takav ishod dovesti do pada rejtinga Evropske unije u Srbiji i do destabilizacije investicionih prilika.

Pastor i Kundicki su razgovarali o saradnji u oblasti obnovljivih izvora energije i belgijskim investicijama u nekoliko vojvođanskih opština, među kojima je izgradnja fabrike za preradu otpada životinjskog porekla u Inđiji i vetroparka u Alibunaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: