I ALBANCIMA PREKIPELO ZBOG KURTIJA: Da li je ovo znak da se smeši kraj vladavine lažnom premijeru?

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 22:49

I ALBANCIMA PREKIPELO ZBOG KURTIJA: Da li je ovo znak da se smeši kraj vladavine lažnom premijeru?

Tenzije na Kosovu dobijaju i svoj unutar-politički oblik.

Šef i generalni direktor PDK, Abeljard Tahiri kazao je da tzv. kosovska skupština ne zaslužuje da se nastavi sa radom ni još jedan dan.

Prema njegovim rečima, treba što pre raspustiti skupštinu i izaći na vanredne izbore.

- Svakim danom sve više se sankcioniše naša zemlja, zemlje EU preduzimaju mere protiv Kosova. Ne možemo da živimo u izolaciji. Svako izglasavanje zakona znači >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << glupost nastavka ove vlasti. Nećemo glasati uopšte, da bismo zemlju poveli ka vanrednim izborima. Ljudi koji su zemlju doveli u krizu i sankcije, ne mogu da je izvuku odatle - kazao je on.

Slično je danas još jednom zatražio i lider ove stranke, Memlji Krasnići.

Ovo nije prvi put da predstavnici PDK nakon uvedenih privremenih mera protiv tzv. Kosova, a usled odbijanja „kosovske vlade" da preduzme korake ka deeskalaciji situacije na Severu koje je predložio Brisel - kritikuju svoje najviše zvaničnike i politiku koju vode, te zahtevaju prevremene izbore - kako lokalne na Severu, tako i opšte.

Takođe, lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, u vaše navrata je pozivao na smenu Kurtijeve vlade.

- Sarađivaćemo sa opozicijom, za bojkot u parlamentu ali i uz mogućnost protesta - rekao je on tada, te naglasio da je tzv. Kosovo u "realnoj opasnosti".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.