Humanitarnoj organizaciji iz Novog Sada zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2021, 12:25

Humanitarnoj organizaciji iz Novog Sada zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju

Članovima humanitarne organizacije "Stub Kralja Stefana" iz Novog Sada u četvrtak nije dozvoljena poseta KIM, a to su saznali preko oficira za vezu, ali bez obrazloženja, izjavila je danas Nina Stojanović iz te organizacije.

Stojanović je za Tanjug rekla da je na KiM trebalo da ide 39 putnika kako bi uručili humanitarnu pomoć i obišli svetinje.

"Iznenađeni smo. Javili su nam preko oficira za vezu da nas neće pustiti. Nikada do sada nam nije bio zabranjen ulaz. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nismo dobili obrazloženje, samo nam je rečeno da je to kršenje propisa", rekla je Stojanović.

Ona je dodala i da članovi te organizacije na svakih mesec i po dana odlaze na KiM i odnose humanitarnu pomoć, kao i da na terenu često doživljavaju neprijatnosti.

Prištinske vlasti zabranile su sinoć ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariji Kisić Tepavčević da poseti KiM u svojstvu profesora Medicinskog fakulteta Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, iako je najava za posetu poslata na vreme i u skladu sa svim procedurama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.