Hoti: Vlada Kosova ima snažan segment podrške nevećinskim zajednicama

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2020, 18:27

Hoti: Vlada Kosova ima snažan segment podrške nevećinskim zajednicama

Premijer Kosova Avdulah Hoti je danas tokom posete naselju Rečane, u opštini Prizren, rekao kako Vlada na čijem je čelu ima snažan segment podrške nevećinskim zajednicama.

Kako je saopšteno iz Vlade Kosova, Hoti je prvo posetio nižu srednju školu "Meto Bajraktari", u kojoj nastavu pohađaju učenici sa ovog područja.

"Po prvi put ćemo u Ministarstvu prosvete uspostaviti odeljenje koje će se baviti samo obrazovanjem na jeziku zajednica", rekao je Hoti i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << podvukao da je posebno važno snabdevati knjigama učenike iz ove zajednice, kako bi se poboljšali uslovi života svih građana i zajednica uopšte.

Obilazeći neke infrastrukturne projekte koje finansira Vlada Kosova, premijer Hoti je obećao da će Vlada biti uz građana ovog područja u poboljšanju njihovog života, posebno bošnjačke zajednice i zahvalio se toj zajednici na njenom doprinosu u izgradnji države na Kosovu.

Hoti je rekao da je Vlada izdvojila još dva miliona evra kao deo privrednog oporavka samo za nevećinske zajednice i to za pomoć preduzećima koja zapošljavaju radnike iz nevećinskih zajednica i za pomoć porodicama iz tih zajednica koje su u težim ekonomsko -socijalnim uslovima.

"Celokupan program Vlade Kosova ima snažan segment podrške nevećinskim zajednicama", rekao je Avdulah Hoti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Hoti: Sporazumima koje danas potpisujemo ulazimo u novu fazu međudržavne saradnje

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2020, 13:35

Premijer Kosova Avdulah Hoti rekao je da je zajednički sastanak vlada Kosova i Albanije već postao praksa i da sporazumima koje će danas potpisati ulaze u novu fazu međudržavne saradnje...Hoti je na zajedničkoj sednici vlada Albanije i Kosova govorio o suočavanju Kosova sa pandemijom COVID-19...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.