Hodžaj: Sa Srbijom ni o jednoj temi koja ugrožava suverenitet Kosova

Izvor: B92, 27.Sep.2019, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj: Sa Srbijom ni o jednoj temi koja ugrožava suverenitet Kosova

Enver Hodžaj izjavio je u intervjuu za Ljajmi.net, da je strateški interes dijalog Kosova i Srbije, uz ocenu da se to može postići uz podršku SAD.

Hodžaj je naglasio da je potrebno povećati priznanja i članstva u međunarodnim organizacijama, uz napomenu da se dijalog mora voditi u skladu sa Ustavom Kosova, prenosi KosovoOnline.

"Nećemo razgovarati sa Srbijom ni o jednoj temi koja utiče na naš suverenitet, nezavisnost i ustavni poredak. Imamo jasnu agendu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o tome kojim temama treba da se bavimo u odnosu na Srbiju, teme vezane za prošlost, zločine koje je počinila Srbija na Kosovu, sudbinu nestalih i teme vezane za ekonomsku saradnju", rekao je on.

Hodžaj je, govoreći o taksi, objasnio da je to privremena mera i da je za nastavak dijaloga sa Srbijom potrebno da se one ukinu.

Naveo je da taksa ne bi trebao da služi kao izborni slogan za bilo koju političku stranku, jer je to, podvukao je, bila državna odluka, uz ocenu da političari koji to koriste u izborne svrhe loše postupaju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.