Hodžaj: Sa Srbijom ni o jednoj temi koja ugrožava suverenitet Kosova

Enver Hodžaj izjavio je u intervjuu za Ljajmi.net, da je strateški interes dijalog Kosova i Srbije, uz ocenu da se to može postići uz podršku SAD.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2019.

17:48

Hodžaj: Sa Srbijom ni o jednoj temi koja ugrožava suverenitet Kosova
Foto: EPA / Valdrin Xhemaj

Hodžaj je naglasio da je potrebno povećati priznanja i članstva u međunarodnim organizacijama, uz napomenu da se dijalog mora voditi u skladu sa Ustavom Kosova, prenosi KosovoOnline.

"Nećemo razgovarati sa Srbijom ni o jednoj temi koja utiče na naš suverenitet, nezavisnost i ustavni poredak. Imamo jasnu agendu o tome kojim temama treba da se bavimo u odnosu na Srbiju, teme vezane za prošlost, zločine koje je počinila Srbija na Kosovu, sudbinu nestalih i teme vezane za ekonomsku saradnju", rekao je on.

Hodžaj je, govoreći o taksi, objasnio da je to privremena mera i da je za nastavak dijaloga sa Srbijom potrebno da se one ukinu.

Naveo je da taksa ne bi trebao da služi kao izborni slogan za bilo koju političku stranku, jer je to, podvukao je, bila državna odluka, uz ocenu da političari koji to koriste u izborne svrhe loše postupaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: