Hodžaj: Karla zloupotrebila moć i nadležnosti

Izvor: Kurir, 03.Dec.2012, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj: Karla zloupotrebila moć i nadležnosti

Nadamo se da ćemo dobiti jasne odgovore, jer je ona vređala dostojanstvo gospodina Haradinaja, naših građana i Kosova u celini, rekao je Hodžaj

PRAG - Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je za Radio Slobodnu Evropu, tokom posete Pragu, da je bivši glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte "zloupotrebila moć i nadležnosti" iniciranjem ponovnog suđenja jednom od bivših komandanata Oslobodilačke armije Kosova (OVK) Ramušu Haradinaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
"Naša vlada je zatražila pokretanje pune istrage zašto je ona pokrenula novo suđenje, iako nije bilo nikakvih (novih) činjenica, a sud je potvrdio da to nije bilo neophodno. Nadamo se da ćemo dobiti jasne odgovore, jer je ona vređala dostojanstvo gospodina Haradinaja, naših građana i Kosova u celini”, rekao je Hodžaj.

I Vlada Albanije je najavila da će tražiti nezavisnu istragu.

Ona je saopštila u nedelju da je "šokirana" nedavnom izjavom tužilaca Tribunala da je Del Ponteova podigla optužnicu protiv Haradinaja bez dovoljno dokaza.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.