Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Apr.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Helsinški odbor: Tabloidi i predsednik ugoržavaju bezbednost Rade Trajković

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji saopštio je danas da spekulacijama o svedočenju predsednice Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rade Trajković, u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, tabloidi Informer i Alo, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ugrožavaju njenu bezbednost.

Helsinški odbor je naveo da su ti naslovi pored poziva na linč, takođe primer napada na ličnost i njen integritet. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

"Predsednik Vučić se od ubistva Olivera Ivanovića meša u istražni postupak tako što unapred amnestira neke od svojih najbližih saradnika poput Milana Radoičića", navodi se u saopštenju.

Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković ranije je izjavila da su napadi na nju i navodi da je klevetala Srbiju kod prištinskih istražnih organa "priprema za mnogo teži čin" usmeren prema njoj.

Predsednik Aleksandar Vučić je u četvrtak na konferenciji za novinare pokazao dokument sa pečatom "Tužilaštva Republike Kosovo" koji sadrži izjavu Rade Trajković kao svedoka u istrazi u ubistvu lidera GI SDP u kojoj je navela da su Ivanovića "stalno pratile" srpske bezbednosne službe, uz komentar "vidite vi kakav je lažov, ta žena".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Helsinški odbor: Tabloidi i predsednik ugoržavaju bezbednost Rade Trajković

Izvor: Danas, 21.Apr.2019

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji saopštio je danas da spekulacijama o svedočenju predsednice Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rade Trajković, u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, tabloidi Informer i Alo, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ugrožavaju njenu bezbednost. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.