Haradinaj zahteva da se objavi tekst sporazuma o registarskim tablicama

Izvor: B92, 30.Sep.2021, 17:29

Haradinaj zahteva da se objavi tekst sporazuma o registarskim tablicama

Priština -- Predsednik ABK Ramuš Haradinaj zatražio je od Vlade Kosova da objavi tekst sporazuma o registarskim tablicama, postignut danas u Briselu.

Haradinaj je na Fejsbuku napisao: "Ako je istina da se vlada složila da se prema severu odnosi drugačije od ostatka Kosova, to je za nas potpuno neprihvatljivo i kažnjivo".

Naglasio je da se ne može "uticati na unitarni karakter države“.

Lider ABK je izrazio ogorčenje zbog izjednačavanja Specijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policije Kosova sa, kako je naveo, "kriminalnim grupama koje su blokirale puteve na severu".

"Dogovor da KFOR preuzme kontrolu nad održavanjem reda na severu, kada je to isključiva nadležnost državnih agencija za sprovođenje zakona i kada je misija KFOR -a vojna, predstavlja nazadovanje i ustupak Srbiji sa ozbiljnim posledicama po Kosovo", smatra Haradinaj.

Zatražio je od premijera Aljbina Kurtija da objasni narodu "svaki detalj" tog sporazuma i da "hitno podnese izveštaj" Skupštini Kosova.

"Niko nema mandat da potpiše bilo koji sporazum koji bi mogao biti u suprotnosti sa suverenitetom zemlje", istakao je Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Haradinaj zahtijeva da se objavi tekst sporazuma o registarskim tablicama

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2021

​PRIŠTINA - Predsjednik ABK Ramuš Haradinaj zatražio je od Vlade Kosova da objavi tekst sporazuma o registarskim tablicama, postignut danas u Briselu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.