Haradinaj u Tirani: Kosovo doprinosi miru

Izvor: Press, 04.Jun.2018, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj u Tirani: Kosovo doprinosi miru

Priština -- Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u Tirani da Kosovo ima konstruktivnu ulogu za bezbednost i da doprinosi regionalnoj saradnji.
Foto: Screenshot
Kabineta premijera Kosova je saopštio da je Haradinaj na konferenciji u Tirani o globalnoj bezbednosti, sa posebnim osvrtom na borbu protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizma, izjavio da verski lideri svih konfesija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << treba da budu među najvažnijim partnerima u u tome i da će nastaviti da blisko sarađuje s verskim liderima u jačanju odnosa verskih zajednica.
Premijer Haradinaj je rekao da je Kosovo usvojilo Strategiju za sprečavanje nasilja, radikalizma i ekstremizma koji vodi terorizmu, i akcioni plan za njeno ostvarivanje, kao deo globalne obaveza demokratskih država na čelu sa SAD. 

Haradinaj je ponovio da su kosovske institucije odlučne da spreče širenje ekstremističkih ideologija koje mogu da dovedu do terorizma i podvukao da je Kosovo zakonom zabranilo učešće građana u stranim ratovima. 

Premijer je rekao da su nasilni ekstremizam i radikalizam pojave koje nemaju domovinu, nemaju određenu lokaciju, ali predstavljaju opasnost po savremeni svet, po čovečanstvo i mir. 

Na kraju govora, Haradinaj je ponovio zahtev da Kosovo postane članica međunarodnih sigurnosnih institucija, Interpola i Europola.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.