Haradinaj traži od Vatikana da prizna Kosovo

Izvor: RTS, 10.Jun.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj traži od Vatikana da prizna Kosovo

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj zatražio je od Vatikana da prizna jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost.
Ramuš Haradinaj je to preneo državnom sekretaru Vatikana, kardinalu Pietru Parolini tokom susreta u Prištini.  Na svom Fejsbuk profilu je napisao da je u razgovoru izrazio "svoju posvećenost unapređenju partnerstva sa vatikanskom državom". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Kosovo i njegovi građani su tokom vekova bili svedoci zapadnih vrednosti i danas su posvećeni očuvanju mira, stabilnosti i verskih sloboda u zemlji. Takođe sam izrazio ovu posvećenost državnom sekretaru Parolinu, izražavajući našu posvećenost unapređenju ovog partnerstva i istovremeno traženju priznanja od Svete stolice", napisao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj traži od Vatikana da prizna Kosovo

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2019

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, zatražio je od Vatikana da prizna jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Haradinaj traži da Vatikan prizna Kosovo

Izvor: B92, 10.Jun.2019

Priština -- Premijer Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je danas od državnog sekretara Vatikana, kardinala Pijetra Parolina, da Sveta stolica prizna Kosovo...On je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da je Kosovo posvećeno unapređenju partnerstva i unapređenju međudržavnih odnosa sa Vatikanom..."Kosovo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.