Haradinaj stigao u Prištinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2017, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj stigao u Prištinu

Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj stigao je večeras u Prištinu.

Na prištinskom aerodromu dočekala ga je najuža porodica i saradnici, dok mu je u centru grada priređen svečani doček na kom se okupio veliki broj građana.

"Ideja moje ekstradicije Srbiji značilo bi poziv na rat i nisam se šalio kad sam to rekao", kazao je Haradinaj na aerodromu, prenosi RSE.

Haradinaj se zahvalio svim građanima na podršci, a prištinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << institucije kritikovao da nisu bile na nivou svog zadatka.

On je kazao da su oni koji su na čelu Srbije danas, isti oni koji su ratovali na Kosovu.

"Ako oni u Beogradu misle da mi Albanci brzo zaboravljamo, varaju se. Albanac ne zaboravlja i mi smo mirni narod, ali na Albanca ne možete da gazite. Mi moramo da pokažemo mesto neprijatelju Srbiji i treba da uradimo onako kako je uradio Hrvat", kazao je Haradinaj okupljenima.

On takođe tvrdi da "ko god je živeo sa Albancima, taj nikada nije patio", dodajući da su Albanci "poštovan narod".

Nakon njegovog kratkog govora, sa krova hotela Grand ispaljen je vatromet.

Iz Alijanse za budućnost Kosova su prethodno odbili da državne institucije učestvuju u pripremi Haradinajevog dočeka, navodi Slobodna Evropa.

Francuski sud doneo je danas odluku o puštanju Haradinaja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.