Haradinaj ponovo:Nema ukidanja taksi dok Srbija ne prizna Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2018, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj ponovo:Nema ukidanja taksi dok Srbija ne prizna Kosovo

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj ponovio je danas, na sastanku svoje Alijanse za budućnost Kosova, da takse na robu iz Srbije neće ukinuti dok Srbija ne prizna Kosovo, prenela je GazetaExpress.

"Srbija će pokušati da testira našu stabilnost, provocirajući nas na različite načine, najpre pozivajući se na humanitarnu katastrofu za severne Srbe, što se u stvarnosti neće dogoditi. Pokušaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da postavlja čak i barikade na severu, kao što je uobičajeno u takvim situacijama, ali ipak neće uspeti. Sve ove varijante su pogrešan način da Srbija uspe u tome. Jedini pravi put je priznati Kosovo kao državu ", rekao je Haradinaj na stranačkom sastanku.

Rekao je da Evropska unija greši kada kaže da Kosovo ne poštuje CEFTA sporazum.

"Postupili smo u skladu sa zakonom, a naš jedini zahtev je da Srbija prepozna Kosovo kao državu", naveo je.

Haradinaj je, govoreći o cenama proizvoda, rekao one ne bi trebalo da rastu.

"Žao mi je zbog proizvođača, ali ćemo prolaziti kroz ovu situaciju zajedno i nikako ne sme biti zloupotreba, jer to nikome ne bi donelo dobro", rekao je Haradinaj.

Rekao je i da je Kosovo u procesu liberalizacije viza, za koje veruje da će uskoro biti dobijene.

Haradinaj tvrdi i da za sve donete odluke ima podršku vladajuće koalicije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Nema ukidanja taksi dok Srbija ne prizna Kosovo"

Izvor: B92, 23.Nov.2018

Priština -- Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj ponovio je da takse na robu iz Srbije neće ukinuti dok Srbija ne prizna Kosovo..."Srbija će pokušati da testira našu stabilnost, provocirajući nas na različite načine, najpre pozivajući se na humanitarnu katastrofu za severne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.