Haradinaj: Vojska Kosova ovog meseca, jedan puk prema severu

Izvor: RTS, 08.Nov.2018, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Vojska Kosova ovog meseca, jedan puk prema severu

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj poručio je da će vojska Kosova biti formirana ovog meseca, a da će jedan puk biti razmešten prema severnom delu teritorije pokrajine.
Haradinaj je za TV Klan rekao da će kosovska vojska izgledati kao i svaka druga vojska sveta.

"Naša vojska će imati tri puka, to jest, postojaće tri kopnena puka, odnosno pešadija. Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će biti smešten u Gnjilanu, jedan na jugu i jedan razmešten prema severu. Sever je treći po redu. Naša armija će imati i komandni vod. Neki će biti aktivni, a neki rezerva", naveo je Haradinaj, a prenosi portal Kossev.
Haradinaj je dodao da kosovskoj vojsci ništa neće nedostajati.
"Nećemo imati podmornice ili nešto slično, jer nemamo more. Međutim, druge stvari koje se vojske tiču neće nedostajati", zaključio je Haradinaj.
Prema strategiji transformacije, predviđeno je da se puna operacionalizacija vojske ostvari u roku od deset godina i da ima pet hiljada aktivnih pripadnika i tri hiljade rezervista. Tome se protive Beograd i Srpska lista.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Haradinaj: Vojska Kosova ovog meseca, jedan puk prema severu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2018

Predsednik vlade Privremenih institucija samouprave u Prištini, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas za TV Klan da će tzv. vojska Kosova biti formirana ovog meseca, a da će jedan puk biti razmešten prema severnom delu teritorije pokrajine...On je, govoreći o tome, izneo i neke detalje o tome kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.