Haradinaj: Srbija povlačila opasne poteze, morali smo

Izvor: B92, 10.Jan.2019, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Srbija povlačila opasne poteze, morali smo

Premijer Ramuš Haradinaj je prilikom posete Američkoj privrednoj komori na Kosovu ponovio da je taksa na uvoz robe posledica ponašanja Srbije.

Tokom 2019. godine ekonomski rast Kosova biće prioritet vlade, rekao je premijer.

Tokom sastanka sa članovima Upravnog odbora Američke privredne komore, premijer Ramuš Haradinaj je, govoreći o taksi na uvoz robe iz Srbije, rekao da je ona već zadala neke probleme uvoznicima, ali da porez nije uveden zbog lokalnih proizvođača, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već, kako je rekao, opasnih poteza srpke države.

",Porez je uzrokovao problem nekim privrednicima i biznisima, ali kao što smo već rekli, porez nije uveden zbog lokalnih proizvođača, već zato što smo bili ugroženi nekim opasnim potezima Srbije. Nismo bili svesni nametanja poreza. Molim lokalne proizvođače da ne rade protiv svojih interesa i da u ovoj osetljivoj situaciji zaštitimo građane kako ih ne bismo preopteretili’, kazao je premijer Haradinaj.

Ekonomska situacija na Kosovu je dobra, rekao je Haradinaj i pozvao Američku privrednu komoru na intenziviranje saradnje.

",Na sreću, postoji napredak u zakonskoj regulativi i to je kontinuirani proces. Cilj nam je da se fokusiramo na ekonomiju. Radićemo na tome da skratimo administrativnu proceduru. Situaciju želimo da promenimo u strateškim investicijama. Tražimo vašu pomoć i uzajamnu saradnju’’, poručio je premijer.

Komora ohrabruje vladu da nastavi reforme, rekao je predsednik Upravnog odbora Američke privredne komore, prenosi RTK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Haradinaj: Srbija povlačila opasne poteze, morali smo

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jan.2019

Premijer Ramuš Haradinaj je prilikom posete Američkoj privrednoj komori na Kosovu ponovio da je taksa na uvoz robe posledica ponašanja Srbije...Tokom 2019. godine ekonomski rast Kosova biće prioritet vlade, rekao je premijer...Tokom sastanka sa članovima Upravnog odbora Američke privredne komore,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.