Haradinaj: Kosovo nepokolebljivo na evropskom putu

Izvor: B92, 17.Jan.2019, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Kosovo nepokolebljivo na evropskom putu

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je, tokom susreta sa komesarom za proširenje Johanesom Hanom, da je Kosovo nepokolebljivo na evropskom putu.

"U tom pravcu smo zabeležili progres u evropskoj agendi nakon ostvarivanja u celosti kriterijuma za liberalizaciju viza. Očekujemo brzu odluku da nam se prizna pravo na slobodu kretanja", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Nakon sastanka, komesar Han odmah je napustio zgradu Vlade Kosova, dok iz Vlade još nema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštenja ili izjave za medije o temama o kojima se razgovaralo tokom susreta Han - Haradinaj.

Komesar Han bi večeras, kako je najavljeno, trebalo da poseti Albaniju.

Poseta komesara Hana dolazi u vreme učestalih zahteva za ukidanjem ili suspenzijom takse od 100 odsto na robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Pored Evropske unije, preko svoje ambasade u Prištini SAD su tražile suspenziju odluke o uvođenju takse.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj juče je ponovio da takse neće biti ukinute dok Kosovo ne dobije međunarodne garancije da će se dijalog okončati međusobnim priznanjem.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.