Halimi: Podrška onima sa planom

Izvor: B92, 30.Apr.2012, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Halimi: Podrška onima sa planom

Beograd -- Nosilac liste Kolicije Albanaca Preševske doline Riza Halimi kaže da će nakon izbora podržati one opcije koji joj daju ponudu za rešavanje problema manjina.

"Ne vidim bitnu razliku između dva glavna politička centra u Srbiji kada su u pitanje manjine i za nas važno pitanje prema Kosovu", rekao je Halimi i dodao da će na odluku koju će opciju podržati uticati konkretna ponuda za rešavanje životnih problema koji su veoma urgentne prirode.

On je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će se ta koalicija odlučiti, kako je istakao, "bez kompleksa" za saradnju sa bilo kojom koalicijom koja je sposobna da formira vladu, a da nešto konkretno ponudi manjinama.

"Koalicija će se bez kompleksa odlučiti za saradnju koja je sposobna konačno da nešto konkretno ponudi manjinama, ili u ovom slučaju Albancima bilo u Preševskoj dolini bilo Albancima u drugim delovima", rekao je Halimi.

On je istakao da od budućeg premijera očekuje da ima više osećaja za probleme manjina. Komentarišući poziv gradonačelnika Prešava Ragmi Mustafe da se bojkotuju republički i predsednički izbori, Halimi je istakao da onda njihov glas neće da se čuje i ponovio da problemi traže urgentna rešenja.

"Apstinencijom i bojkotom bićemo još slabiji. Moramo kao političari da budemo odgovorni", rekao je Halimi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.