Hajnc Vilhelm: Nemačka ne traži da Srbija prizna Kosovo

Izvor: BKTV News, 04.Okt.2012, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hajnc Vilhelm: Nemačka ne traži da Srbija prizna Kosovo

Nemački ambasador u Beogradu Hajnc Vilhelm izjavio je danas da Nemačka od Srbije ne traži da prizna nezavisnost Kosova, ali da želi da vidi njenu posvećenost normalizaciji odnosa sa Prištinom.
Vilhelm je, u razgovoru sa potpredsednicom Vlade za evropske integracije Suzanom Grubjesić, posebno istakao da nema novih uslova na putu Srbije ka Evropskoj uniji, kao i da je u interesu Nemačke da Srbija što pre uđe u EU.
Ambasador je pomenuo primer dve Nemačke koje nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << jedna drugu priznavale, ističući da bi se iz tog slučaja možda mogle naći smernice koje bi pomogle postizanju trajnog i održivog rešenja za Kosovo, navedeno je u saopštenju iz Kabineta potpredsednice Vlade.
Izvor: Tanjug
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Vilhelm: Ne tražimo od Srbije priznanje Kosova

Izvor: Večernje novosti, 04.Okt.2012

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić sastala se danas sa nemačkim ambasadorom u Srbiji Hajncom Vilhelmom, koji je naglasio da Nemačka od Srbije ne traži da prizna nezavisnost Kosova, ali da želi da vidi posvećenost Beograda normalizaciji odnosa sa Prištinom.Vilhelm...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.