HRVATSKI VOJNICI KRENULI NA KOSOVO: Helikopterima se uputili u američku bazu Bondstil

Izvor: Večernje novosti, 08.Feb.2019, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATSKI VOJNICI KRENULI NA KOSOVO: Helikopterima se uputili u američku bazu Bondstil

Ministarstvo obrane Hrvatske (MORH) saopštilo je danas da je 30. hrvatski kontingent (HRVCON) upućen u NATO operaciju podrške mira u američke baze Bondstil na Kosovu. Ministarstvo obrane Hrvatske (MORH) saopštilo je danas da je 30. hrvatski kontingent (HRVCON) upućen u NATO operaciju podrške mira u američke baze Bondstil na Kosovu.Novi hrvatski kontingent >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << iz kasarne "Knez Trpimir" u Divuljama kod Trogira upućen je u NATO operaciju podrške miru na Kosovu, u kojoj hrvatske snage učestvuju zadnjih 10 godina, saopštili su iz MORH-a, prenela je Hina.Odlazak kontingenta ispratio je načelnik jedinice 93. vazduhoplovne baze pukovnik Boris Panić, koji je istakao da Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo (HRZ) u misiji na Kosovu kontinuirano učestvuje od 2009. godine, a kroz svih 30 misija uz ljudstvo učestvovalo je i vazduhoplovstvo sa po dva helikoptera Mi-8 MTV1/Mi-171Sh.Komandant 30. kontingenta Stjepan Stepić poručio je da su vojnici dobro pripremljeni, iskusni i spremni za još jednu misiju.Zadatak hrvatskih vojnika na području američke baze Bondstil u Uroševcu je prevoz osoba i tereta, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatski vojni kontingent upućen na Kosovo

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2019

Ministarstvo obrane Hrvatske (MORH) saopštilo je danas da je 30. hrvatski kontingent (HRVCON) upućen u NATO operaciju podrške mira u američke baze Bondstil na Kosovu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.