Gruško: Brisel treba da izvrši pritisak na Prištinu

Izvor: RTS, 17.Okt.2018, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruško: Brisel treba da izvrši pritisak na Prištinu

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Brisel da izvrši pritisak na Prištinu da reši situaciju na Kosovu, ističe pomoćnik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.
Dijalog Beograda i Prištine uz posredstvo Brisela trebalo bi da dovede do logičnog rešenja, naročito u pogledu normalnog funkcionisanja Zajednice srpskih opština na Kosovu, rekao je Gruško u intervjuu za rusku Izvestiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenose RIA novosti.

"Brisel bi trebalo da izvrši veći pritisak na Prištinu kako bi je primorao da ispuni obaveze iz rezolucije SB UN", rekao je Gruško.
Dodao je i da EU, preuzimajući ulogu posrednika, treba da nađe druga sredstva uticaja na prištinsku stranu, koja, kako kaže, današnji proces ne samo sabotira, već i komplikuje.
Kako se navodi, dijalog Beograda i Prištine uz posredstvo EU početkom septembra nije održan, a za sada novi sastanak u Briselu nije zakazan.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.