Rusi Briselu: Pritisnite Prištinu

Izvor: Mondo, 17.Okt.2018, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi Briselu: "Pritisnite" Prištinu

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Brisel da izvrši pritisak na Prištinu da reši situaciju na Kosovu, izjavio je pomoćnik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

On je to rekao u intervjuu za rusku Izvestiju i dodao da bi dijalog Beograda i Prištine uz posredstvo Brisela, trebalo da dovede do logičnog rešenja - naročito u pogledu normalnog funkcionisanja Zajednice srpskih opština na Kosovu, prenose RIA >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << novosti.

"Brisel bi trebalo da izvrši veći pritisak na Prištinu kako bi je primorao da ispuni obaveze iz Rezolucije SB UN",rekao je Gruško.

On je dodao i da EU, preuzimajući ulogu posrednika, treba da nađe druga sredstva uticaja na prištinsku stranu, koja, kako kaže, današnji proces ne samo sabotira, već i komplikuje.

Navodi se i da dijalog Beograda i Prištine uz posredstvo EU početkom septembra nije održan, a za sada novi sastanak u Briselu nije zakazan.

Novi udarac Srbiji: Kraj mandata UNMIK-a?!
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Rusi traže od Brisela da izvrši pritisak na Prištinu

Izvor: Blic, 17.Okt.2018

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Brisel da izvrši pritisak na Prištinu da reši situaciju na Kosovu, izjavio je pomoćnik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.