Grenel kaže da ne postoji rok za konačni sporazum Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 23.Jan.2020, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grenel kaže da ne postoji rok za konačni sporazum Beograda i Prištine

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je da ne postoji rok za postizanje sporazuma dve strane, dodajući da sa predsednikom Trampom pokušavaju da pronađu načine da utiču na ekonomski razvoj.
Ričard Grenel je ukazao na "prosperitet u Americi" navodeći da dobijaju nove industrije dok je fokus na radnim mestima i ekonomiji. Američke firme žele >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da dođu i na Kosovo, poručuje Grenel.

"Kako mladima da pružimo posao i nadu. Ono što sam čuo od američkih preduzeća je da ona žele da dođu ovde, ali misle da postoji sukob. Bez obzira na to da li to ljude plaši ili ne. Ono što pokušavam je da ovde dovedem poslovanje i ne brinem se za političke ratove. Realnost je da čak i vlade širom sveta imaju teške diskusije o formiranju vlade", rekao je Grenel pred susret sa predsednikom pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem u Prištini.
Ričard Grenel sastao se u sredu uveče sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem. 
Zatražio je od Prištine da ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije kako bi se napravio pomak u dijalogu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Mi nemamo nikakve ideje, samo imamo moć"

Izvor: B92, 23.Jan.2020

Specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel poručio je da nema i da nikada nije ni bilo roka za postizanje konačnog sporazuma Beograda i Prištine...Za konačni sporazum je, kako je rekao, neophodan kompromis svih..."Svi moraju da prave kompromise. Mi nemamo nikakve ideje, samo imamo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.