Grenel Lajčaku: Trenutna teška situacija na KiM se razvila zbog vaših političkih rešenja

Izvor: B92, 31.Maj.2023, 16:23

Grenel Lajčaku: Trenutna teška situacija na KiM se razvila zbog vaših 'političkih rešenja'

Bivši specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel komentarisao je aktuelnu situaciju na severu Kosova i Metohije.

On je reagovao na izjavu emisara EU Miroslava Lajčaka da je za situaciju na Kosovu potrebno hitno političko rešenje, ističući da je do eskalacije dovela upravo politika koja je u vezi sa ovim pitanjem vođena u poslednje tri godine.

On je u objavi na Tviteru ocenio da dosadašnja rešenja za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo očigledno nisu bila svrsishodna.

"Trenutna teška situacija se razvila zbog vaših 'političkih rešenja' u poslednje tri godine", napisao je Grenel, reagujući na Lajčakovu objavu u kojoj poziva na prekid nasilja i traženje političkog rešenja za krizu na severu Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"ZAHVALJUJUĆI VAŠIM REŠENJIMA" Grenel odgovara Lajčaku: Do eskalacije dovela politika vođena poslednje tri godine

Izvor: Blic, 31.Maj.2023

Bivši specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel reagovao je na izjavu izaslanika EU Miroslava Lajčaka da je za situaciju na Kosovu potrebno hitno političko rešenje, ističući da je do eskalacije dovela upravo politika koja je u vezi sa ovim pitanjem...

Nastavak na Blic...

Grenel odgovorio Lajčaku: Teška situacija na KiM rezultat vaših 'političkih rješenja'

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Maj.2023

Bivši specijalni izaslanik američkog predsjednika za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel komentarisao je aktuelnu situaciju na sjeveru Kosova i Metohije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Milović: Da je ZSO zaživela ne bismo došli u ovu situaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2023, 09:56

Bivši predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović ocenio je danas da su scene na severu Kosova i Metohije mogle da se izbegnu da je bilo dobre volje i naglasio da su poruke francuskog predsednika Emanuela Makrona i ambasadora SAD Džefrija Hovenijera ohrabrujuće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.