Izvor: Piplmetar.rs, 18.Jul.2023, 02:31

Grenel: Eskobarov izveštaj lišen činjenica sa terena, ne nudi realna rešenja

Kosovo i Srbija su se dogovorili da međusobno priznaju dokumenta i nacionalne simbole

Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Bivši specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Ričard Grenel poručio je danas da je izveštaj Gabrijela Eskobara o situaciji na KiM lišen činjenica iz stvarnih događaja na terenu.
„Ovo svedočenje o Kosovu i Srbiji je lišeno činjenica iz stvarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << događaja na terenu i ne nudi realna rešenja“, napisao je Grenel na Tviteru.
On je dodao da je Stejt department „nadmudrio“ kongresmene Majka Mekola i Tomasa Kina koji predsedavaju Potkomitetom za Evropu pred kojim će Eskobar sutra svedočiti.
„Potrebna nam je odgovornost, a ovo nije to“, dodao je Grenel.
Ključni element Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa i Aneksu za implementaciju je ispunjavanje obaveze Prištine da se uspostavi Zajednica srpskih opština, navodi se, pored ostalog, u izveštaju Eskobara koji će sutra svedočiti pred Komitetom za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD.
. @RepMcCaul and @CongressmanKean just got outmaneuvered by the State Department.This testimony on Kosovo/Serbia is devoid of facts from the actual events on the ground and offers no real solutions.We need accountability and this ain’t it. https://t.co/kvtALhMLYw— Richard Grenell (@RichardGrenell) July 17, 2023
„Kosovo i Srbija su se dogovorili da međusobno priznaju dokumenta i nacionalne simbole. I, što je najvažnije, prema tom sporazumu, Srbija više neće lobirati protiv Kosova za članstvo u međunarodnim organizacijama“, piše, pored ostalog, specijalni američki izalasnik u izveštaju.
Međutim, Eskobar navodi da je, otkako su strane postigle te dogovore, došlo do „ozbiljnih provokacija, eskalacije tenzija i neprihvatljivog nasilja srpskih demonstranata nad KFOR-om, policijom i novinarima na severu Kosova“.
(Telegraf.rs)


Video: Milatović: Crna Gora je zabrinuta zbog situacije na severu Kosova

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Priče sa Weba

Najnovije iz rubrike Vesti

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.