Gradonačelnik Zvečana Iljir Peci u zgradi opštine u pratnji policije

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2023, 16:46

Gradonačelnik Zvečana Iljir Peci u zgradi opštine u pratnji policije

Kosovska policija je danas upotrebila šok bombe i suzavac, kada su se Srbi okupili ispred zgrade opštine Zvečan.

Predsednik opštine Zvečan Iljir Peci ušao je u kabinet gradonačelnika u zgradi ove opštine, a kako je izjavio, u pratnji je policije, preneo je Dukađini.

- Da, trenutno sam u kabinetu gradonačelnika. Konačno smo dobro, sad sam u kabinetu, a za ostalo dalje ćemo videti. Pod policijskom pratnjom sam, nemam više informacija - kratko je rekao Peci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Inače, pripadnici Kosovske policije ušli su danas u zgradu opštine Zvečan, koristeći suzavac i šok bombe, od kojih je povređeno desetak ljudi koji su primljeni u KBC Kosovska Mitrovica. Svima je ukazana pomoć i imaju lakše povrede.

Posle vanrednih lokalnih izbora na severu Kosova održanih 23. aprila, Iljir Peci je juče položio zakletvu za predsednika opštine Zvečan u Osnovnoj školi "Isa Boljetini" u selu Boljetin. On je na izborima koje su Srbi bojkotovali dobio 114 glasova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neredi pred opštinom u Zvečanu

Izvor: VOA, 26.Maj.2023

Kosovska Policija upotrebila je suzavac u sukobu sa demonstrantima pred zgradom opštine u gradu Zvečan na Kosovu. Demonstranti su se okupili kako bi sprečili novoizabranog gradonačelnika albanske nacionalnosti da uđe u svoju kancelariju koja se nalazi u zgradi opštine.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.