Gradonačelnici Beograda i Novog Sada uz svoje kolege sa severa Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2018, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnici Beograda i Novog Sada uz svoje kolege sa severa Kosova

Gradonačelnici Beograda i Novog Sada, Zoran Radojičić i Miloš Vučević uputili su danas pismo podrške kolegama iz opština na severu Kosova i Metohije u kojem većinsko stanovništvo čine Srbi, a koji su u utorak podneli ostavke kao reakciju na nerazumne mere koje je uvela Priština.

Gradonačelnici najvećih srpskih gradova istakli su snažnu podršku kolegama iz Severne Mitrovice, Leposavića, Zubinog potoka i Zvečana i dodali:

"Uz vas smo u ovom teškom momentu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Mi znamo koliko je vaša uloga važna i da radite veoma značajan i težak posao. Vi ste prva linija kojoj se građani obraćaju i na vas u svakodnevnom životu najviše računaju. Zbog toga je vaša borba od neizmernog značaja", naglasili su Radojičić i Vučević u zajedničkom saopštenju iz njihovih Kabineta.

Čelnici Beograda i Novog Sada razumeju da su okolnosti u kojima rade njihove kolege na Severu srpske pokrajine veoma teške, a da su poslednjih dana u mnogome otežane.

"Zbog toga vas podržavamo da istrajete u svojim naporima da obezbedite poštovanje ljudskih prava i međunarodnih sporazuma kao i ekonomski opstanak naših ljudi. Uprave Beograda i Novog sada su vam na raspolaganju za svaki vid podrške koja vam je potrebna", navodi se u saopštenju Vučevića i Radojičića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradonačelnici Beograda i Novog Sada PODRŽALI KOLEGE sa severa KiM: Istrajte, braćo, niste sami!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2018

Gradonačelnici Beograda i Novog Sada Zoran Radojičić i Miloš Vučević uputili su danas pismo podrške kolegama iz opština na severu Кosova i Metohije u kojem većinsko stanovništvo čine Srbi, a koji su u utorak podneli ostavke kao reakciju na nerazumne mere koje je uvela Priština...Gradonačelnici...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Milenković uputio PISMO PODRŠKE kolegama sa Kosova

Izvor: OkRadio.rs, 30.Nov.2018, 11:36

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković uputio je u petak pismo podrške predsednicima opština na severu Kosova i Metohije, koji su u znak protesta podneli ostavke na funkcije zbog najnovijih spornih mera koje je uvela Priština. - Osnovna prava srpskog stanovnštva na Kosovu i Metohiji  ozbiljno...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.